Winkelmand

Geen producten in de winkelwagen.

De Stijl – Amsterdam

p weg naar restaurant De Stijl schreeuwt de gevel ons toe: Dutch Design Hotel. De pretenties stapelen zich torenhoog op, maar worden door het interieur geheel niet waargemaakt. Hoe je het wendt of keert, je zit gewoon in een hotellobby, de toiletten grenzen aan de neon verlichte parkeergarage, en dan zijn we ook nog eens getuige van ruziënde hotelgasten.

 

Wij kunnen weinig stijlvols ontdekken. Voor zover er sprake is van design zijn het designmissers. De stoelen aan de raamkant zijn voor mannen van gemiddeld postuur te laag, en de mooi ontworpen kasten met wijnrekken zijn leeg en worden gebruikt om overtollige bestekjes, servetten en menukaarten tijdelijk te stallen.

De onpersoonlijke sfeer gaat naadloos over in de houding van de bediening, ofschoon er meer dan genoeg personeelsleden en weinig gasten zijn. De amuse – “Vis. Makreel”- is ijskoud, evenals de compacte klont sushi die mijn disgenoot als voorgerecht bestelt. De salade van wortel en peultjes ontbreekt. Mijn bouillabaisse bevalt beter, jammer van het gestolde laagje op de rouille. Als we bijna klaar zijn met onze voorgerechten wordt er haastig brood geserveerd; daar hadden we bij de amuse wel zin in gehad.

Vriendelijk wordt ons gevraagd of het voorgerecht smaakte, maar als wij wat twijfelend antwoorden wordt er snel afgeruimd en is het contact weer voorbij. Het hoofdgerecht aan mijn overzijde, saltimbocca met crème brulée van gevogeltelever en knolselderij, komt wel erg uitgekleed ter tafel. Het kalfsvlees is droog, de crème brulée ontbreekt geheel. Bij navraag krijgen we een koud kwakje gevogeltelever op een schoteltje. ‘Brulée’ betekent toch echt ‘onder de gril bruin geworden’. “Gaat u het de witte brigade vertellen?” is de grappig bedoelde reactie. We krijgen wel meteen te horen dat we dit nauwelijks aangeroerde gerecht niet op de rekening zullen terugvinden, maar vervolgens vraagt niemand of er wellicht een alternatief gebracht kan worden. Bij het dessert blijken de muffins van gepocheerde vijgen, muffins met gepocheerde vijgen te zijn, en het citroenijs is gemaakt van limoen. Het houdt je scherp, maar wij richten ons bij een zakelijk diner liever op andere dingen. Ik betaal 95 euro voor twee voorgerechten, een hoofdgerecht, dessert, wijn en water. (AvD)

Dagelijks de nieuwsbrief van Management & Leiderschap ontvangen?



Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene en privacyvoorwaarden.

De Stijl

John M. Keynesplein 2 Amsterdam 020 718 9000