Close

Heb je nog vragen? Neem contact met mij op!

Telefoon: + 32 9 210 97 37

E-mail: maaike.vanameijde@vlerick.com 

DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN

Leading Change

Word de drijvende kracht achter verandering in jouw organisatie

DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN

Start: Maandag 5 november

Nog maar

Hoe gaat Leading Change 

een Verandering Expert van jou maken?

(Duur: 1 minuut 27)

Verandering is de enige zekerheid in jouw business. 

Toch mislukt maar liefst 70% van de veranderingsinitiatieven. 


Waarom is verandering zo moeilijk? 

Welke rol moet jij als leider op je nemen in een proces van transformatie? 

En hoe implementeer je veranderingsstrategie terwijl de business gewoon doordraait?


Op deze en meer vragen krijg jij antwoord tijdens de opleiding ‘Leading Change’. Een praktijkgerichte opleiding waarin je leert daadwerkelijk te transformeren, weerstand om te buigen naar bereidwilligheid om tenslotte het slagingspercentage van jouw veranderingsinitiatieven aanzienlijk te verhogen.

Prof. Peter De Prins,

Professor in Change en Leiderschap 

Wat is de meerwaarde van de opleiding 'Leading Change'?

 1. U stapt met vertrouwen in het veranderingsproces in uw organisatie
 2. Op proactieve en oplossingsgerichte wijze wordt u de transformatie leider in uw organisatie
 3. U straalt positieve energie uit en u overtuigt anderen om constructief deel te nemen aan het proces
 4. U kunt putten uit de opgedane kennis en praktijkcases
 5. U bouwt uw netwerk uit met waardevolle peers.

"Deze opleiding dompelt je vier dagen lang onder in alle 'ins' en 'outs' van Change Management. Naast een procesmatige benadering is er veel aandacht voor eerder strategische aspecten van 'verandering'. Eén van de vele eyeopeners was voor mij de vaststelling dat wanneer je in veranderingsprocessen te snel wilt gaan en een aantal noodzakelijke stappen overslaat, je het draagvlak voor de verandering ondermijnt en de weerstand enkel versterkt. Neervallende sneeuw blijft immers ook enkel liggen wanneer het al vriest. Hierdoor leer je om in de toekomst veel bewuster om te gaan met verandering in al haar aspecten. Deze cursus gaf me een flinke dosis positieve energie om in een steeds veranderende wereld aan de slag te gaan met de aangereikte tools en inzichten. Veranderen kan je leren!"

Mark Leyder, van Lanschot Bankiers België

Directeur Belegginsadvies

"Vlerick Business School is 

consistently ranked among Europe’s 

best business schools"

Vlerick is een van de weinige instituties wereldwijd met de 3 belangrijkste internationale accreditaties: EQUIS, AMDA en AACSB

Vlerick's faculteit is een erkend expert op hun vakgebied, met sterke banden met zowel academische als de bedrijfswereld 

De expertisecentra van Vlerick zijn voortdurend op zoek naar de beste methoden, nieuwste inzichten en meest uitvoerbare modellen.

Er word niet alleen beperkt tot de theorie en de stof wordt ook toegepast in de praktijk.

Vlerick wint keer op keer nieuwe prijzen. Bijvoorbeeld de herhaalde erkenning van het Executive Education-programma door de Financial Times

De opleiding 'Leading Change' is op maat gesneden. Je bent rechtstreeks betrokken of je speelt een adviserende rol bij veranderingsprojecten.  Enkele voorbeelden van recente deelnemers zijn:

 • HR-managers 
 • Salesmanagers 
 • Projectmanagers 
 • Consultants

Voor wie? 

"Door de afwisseling van sterke inhoudelijke theoretische momenten en de interactieve praktijkoefeningen is mijn inzicht in change enorm toegenomen. De connectie met medewerkers onthou ik als meest waardevolle opbrengst in onze change projecten. Kortom: een opleiding die bij blijft en je steeds op terug kunt vallen."

Xavier Sohier, Westlandia

Manager Sales and Operational Planning

"Bij aanvang van het seminarie ‘Inspireren tot veranderen’ was ik onzeker over wat me te wachten stond. Geconfronteerd met ingrijpende internationale veranderingen in mijn organisatie kon ik enkel wijzer worden, dacht ik. Het seminarie heeft mijn verwachtingen overtroffen. Praktisch benaderd, met cases en anekdotes doorspekt, ontspannend en leerzaam geanimeerd. Mijn organisatie ervaart nu dat veranderingen meer kansen dan bedreigingen inhouden. Een A+."

Stefaan Bourgonjon, Robert Bosch France

Sales Director

Om de opgedane kennis direct in de praktijk te kunnen brengen bieden wij het 'Leading Change' programma aan in een blended learning concept. Met deze mix van online, face-to-face en on-the-job activiteiten kunnen wij je optimaal begeleiden gedurende het proces.

Programma

Leading Change

Module 1: Online introductie 

Quick scan van jouw organisatie, welke ‘batteries of change’ geven je de juiste voeding?

Hoe pak je verandering integraal aan in jouw organisatie?

Aan de slag: wat is je persoonlijke actieplan voor verandering?

Module 2: Energie voor verandering: Laad jouw batterijen op (2-daags programma)

De strategie van verandering: strategische analyse, projectmanagement en implementatie

De psychologie van verandering: hoe krijg je je organisatie mee? Over timing, emotie en bewegen van weerstand naar energie

Leiderschap in verandering: coaching op jouw persoonlijke actieplan

Module 3: In de praktijk

Gedurende 2-3 maanden implementeer je de opgedane kennis in de praktijk: je gaat aan de slag in jouw organisatie. Vlerick ondersteunt je met webinars en coaching van de docenten

Module 4: Intervisie

Hoe is het jou en jouw peers vergaan? Op deze laatste dag van het Leading Change programma deel je in kleine groepjes jouw ervaringen met jouw mede cursisten en de docenten.

LET OP:  om steun te krijgen voor je deelname aan deze opleiding vragen we je een sponsor met beslissingsbevoegdheid te zoeken binnen jouw organisatie. De sponsor zal tijdens de opleiding uitgenodigd worden op de campus. Zo hopen we buy-in te krijgen van jouw organisatie en maximale ondersteuning op de werkplek na de opleiding.

Meer  weten?

Download de brochure

*MT.nl neemt jouw gegevens op in haar databanken om je de gevraagde informatie te bezorgen via e-mail en dit op te volgen. 

Docenten 

Prof. Dr. Ralf Wetzel

Professor in Organisatiegedrag en Change bij Vlerick Business School

Ralf heeft een unieke expertise waarmee hij internationaal zeer veel aanzien opbouwde, zowel als manager als onderzoeker, dankzij zijn bijdrage tot ‘het observeren en kanaliseren van pure organisatorische intelligentie.’ Hij behaalde zijn doctoraat bij de Duitse Hans Böckler Stichting , werkte hij als professor in Organisatie- en Bedrijfsbeheer aan Bern University (Zwitserland) en hij richtte daar het competentiecentrum voor management op, een onderzoeksgroep van management wetenschappers en consultants.

Ralf is geboeid door de intelligentie van georganiseerde systemen en helpt u om de verborgen energie in uw organisatie om te zetten in een toegevoegde waarde.

Prof. Peter De Prins

Professor in Change en Leiderschap bij Vlerick Business School

Peter De Prins startte gedurende zijn carrière verschillende bedrijven die hij succesvol verkocht na een periode van sterke groei en aantrekkelijke financiële resultaten. Hij volgde heel wat extra opleidingen over psychologie, leiderschap, management en coaching. Hij is een gecertificeerd consultant in o.a. MBTI, Insights, Organisational constellations, Teams to Results, en NLP.   Hij volgde zelf het Middle Management Programma bij Vlerick in 2005. Peter is de directeur van het Expertisecentrum Coaching aan Vlerick Business School en Professor of Management Practice in Coaching en Leiderschap. 

Daarbij is hij gepassioneerd docent en executive coach. Hij begeleidt zijn deelnemers met inspirerende opleidingen en impactvolle coachingsessies in hun organisatorische en persoonlijke ontwikkeling, wat uiteindelijk resulteert in een duidelijk merkbare prestatieverhoging.

 • Veranderingsmanagement  
 • Leiderschap  
 • Peoplemanagement
 • Coaching

Expert in

 • Veranderingsmanagement
 • Organisatiedynamieken
 • Kunst en Management
 • Consulting

Expert in

"De focus ligt niet alleen op de eigen persoonlijke aanpak van het veranderingsproces, maar ook op de strategische noodzaak om een veranderingsproces te initiëren. De context waarin een verandering vorm krijgt wordt perfect benadrukt. De 4-daagse focust echt op de langetermijnstrategie als kapstok om een veranderingsproces vorm te geven. Het theoretische kader, waarin iemands cognitieve stijl wordt onderzocht, geeft me maanden nadien nog geregeld de tijd om wat aan zelfreflectie te doen. De bewustwording om je eigen aanpak in een minder succesvol veranderingstraject eens goed tegen het licht te houden, vooraleer te oordelen, helpt me in de ‘moeilijke’ momenten als veranderaar."

Flip Beyers, CRH Building Products

Program Manager Business Improvement

Meld je nu aan en ontvang dit boek gratis!

In tijden van disruptie is het cruciaal om verandering juist te managen. Maar de kans op mislukking blijft ontzettend hoog.

Six Batteries of Change (winkelprijs € 34,95) biedt een verrassend eenvoudig model voor meer effectieve verandering. Gebaseerd op het idee van zes batterijen die volledig opgeladen moeten zijn om de beste resultaten te bekomen, identificeren de auteurs zes punten in organisaties die extra energie verdienen.

Praktische informatie

Data

 • Online traject
  Start 5 november 2018
 • 2.5 lesdagen op campus
  26 - 27 november 2018 en 12 februari 2019
 • Aangevuld met een webinar
  16 januari 2019 - 12:00-13:30

Duur

 •  3,5 dagen, inclusief:
 1. Online traject van circa 4 uur
 2. Op locatie voor 2,5 dagen
 3. Webinar en projectwerk

Locatie

De Ruwenberg, Den Bosch

Taal

Nederlands

Investering:

€ 3.345,- (excl. 21% BTW)

*Meld je nu aan en ontvang direct gratis het boek "Six Batteries of Change" 

DAGEN
UREN
MINUTEN
SECONDEN

Nog maar

"Wat mij vooral aangesproken heeft in het programma is het inzicht dat 5 grote bouwstenen in de veranderstrategie essentieel op elkaar moeten afgesteld zijn om welslagen te verzekeren. Ook de formule van de winning strategy met als zeer belangrijk element onze klantwaardepropositie en hoe we deze gaan realiseren is een zeer praktische eye-opener en direct toepasbaar in het bedrijf. Last but not least is het herkennen van de verschillende cognitieve stijlen in het team een manier om het veranderproces te faciliteren. Bovenstaande modellen laten toe om veranderprocessen in ons bedrijf zeer concreet vorm te geven. We ondervinden ook dagelijks dat het veranderproces waarin we bezig zijn een positieve erkenning krijgt van de externe stakeholders, in de eerste plaats vanwege onze klanten."

Albert Lens, Boehringer Ingelheim

Head Animal Health

Waarom Vlerick Business School? 

Onze zorg om altijd de hoogste kwaliteit te bieden, komt terug in alles wat we bij Vlerick Business School ondernemen. Onze studenten, docenten en partners krijgen alle mogelijkheden en platformen aangeboden om hun stempel te drukken op de business wereld die hen omringt.

Onze kwaliteitsgarantie wordt door wereldwijd erkende accreditaties bevestigd. We behoren dan ook al jaren tot de beste Europese business scholen.

Accreditaties

Rankings

Vlerick Business School is opgenomen in tal van gezaghebbende rankings. Een bevestiging van onze positie als leidende Europese managementschool. En een opening naar alle decision makers in de hele Europese zakenwereld. Bovendien spelen de rankings wereldwijd een heel belangrijke rol bij de business school keuze van potentiële Masters en MBA studenten.


Toch zijn goede rankings geen doelstelling voor ons. Een hoge ranking is alleen waardevol als die het resultaat is van de kwaliteitsverbetering van de School. En die kwaliteitsverbetering gebeurt in functie van onze strategische objectieven.

Vlerick Business School behoort tot de selecte groep van instellingen wereldwijd die de drie belangrijkste internationale accreditaties op het gebied van managementopleiding bezitten: EQUIS, AMBA en AACSB. Deze drievoudige accreditatie bevestigt dat de Vlerick opleidingen de hoogste kwaliteitsnormen halen. Internationale accreditaties geven de School een bijzondere erkenning, reputatie en visibiliteit, en bieden ook een benchmark voor de School om door te groeien naar een nog hoger niveau.


"Ik leerde vooral dat een veranderingstraject steeds stapsgewijs aangepakt moet worden en als HR-professional moet je er over waken dat alle facetten de nodige aandacht krijgen. Vanuit businessoogpunt is het perfect te verstaan dat snelheid gewenst is maar ook de organisatie (lees medewerkers) moeten kunnen volgen. High-level lesgevers met elk hun specialisatie versterken elkaar en zorgen voor een mooie mix uit de verschillende disciplines. Voor mij is de belangrijkste ROI: veel meer durven stil staan bij de verschillende onderdelen van change.

Wat cursisten zeggen

Dominique Dillen, DPD

Human Resources Director

"Door het volgen van het Leading Change programma weet ik nu hoe ik de juiste veranderingsstrategie kan volgen en hoe je vervolgens verandering stapsgewijs implementeert. De structuur en de processen moeten door de hele organisatie de verschillende stappen met elkaar verbinden, zowel bottom-up als top- down, terwijl hart en hoofd in evenwicht blijven. Ik waardeer de leerervaring, de interactieve sessies, de betrokkenheid van de docenten en het dynamische Vlerick netwerk."

Greet Heylen, Flanders Make

Business Process Manager