Scenarioplanning

Marketing  
Scenarioplanning

Toekomstige onzekerheden, kansen en risico’s  in kaart te brengen, hoe scenarioplanning u helpt bij het nemen van strategische beslissingen en hoe u scenario’s kunt ontwikkelen en gebruiken.

 

Dit evenement is geweest. Bekijk de overige evenementen van MT

 

Datum februari of april (2 daags)
Locatie Nyenrode
Prijs 1595 euro excl. btw

De toekomst is moeilijk te voorspellen. Door de ontwikkelingen van de afgelopen tijd is het duidelijk geworden dat de toekomst er heel anders uit kan zien dan we verwachten. Om hier in uw organisatie mee om te gaan is het goed om na te denken over de verschillende toekomstscenario’s en hoe uw organisatie hierop zal reageren. Hoe kunt u in uw strategische besluitvorming rekening houden met de toekomst?

Maak de toekomst van uw organisatie beheersbaar
Het ontwikkelen van een aantal plausibele toekomstscenario's stelt organisaties in staat om de onzekere toekomst beheersbaar te maken, mogelijke schade te beperken en direct kansen te pakken. Hoe ziet de toekomst er over 1, 5, 10 en 20 jaar uit en met welke risico’s en kansen krijgt uw organisatie te maken? En hoe kan uw organisatie hier op anticiperen en wat is een robuuste strategie die ‘verschillende toekomsten’ aan kan? 

Aan de slag met uw eigen scenario’s
Tijdens deze masterclass komen de theorie en praktijk van scenarioplanning aan de orde en wordt ingegaan op de huidige trends en ontwikkelingen. Aan de hand van aansprekende voorbeelden en oefeningen komen alle fasen van het ontwikkelen en gebruiken van scenario's aan bod. Na afloop gaat u met scenario’s voor uw eigen organisatie naar huis.

Gegevens ontvanger
Naam ontvanger:
Email ontvanger:
Jouw gegevens
Naam:
Email:

Collegereeks: Organisatie 3.0 (29 januari t/m 9 april 2015)

 

Innovatie en ondernemend gedrag zijn de huidige succesfactoren. Tijdens collegereeks ‘Organisatie 3.0’ vertellen experts als Menno Lanting, Steven van Belleghem en Wim de Ridder op welke manieren uw organisatie in de toekomst nog bestaansrecht heeft. In 9 colleges wordt toegelicht wat de impact van onder andere social media, minimal management en co-creatie is op uw organisatie.

 

Meer informatie

 


X