Scenarioplanning

Marketing  
Scenarioplanning

Toekomstige onzekerheden, kansen en risico’s  in kaart te brengen, hoe scenarioplanning u helpt bij het nemen van strategische beslissingen en hoe u scenario’s kunt ontwikkelen en gebruiken.

 

Dit evenement is geweest. Bekijk de overige evenementen van MT

 

Datum februari of april (2 daags)
Locatie Nyenrode
Prijs 1595 euro excl. btw

De toekomst is moeilijk te voorspellen. Door de ontwikkelingen van de afgelopen tijd is het duidelijk geworden dat de toekomst er heel anders uit kan zien dan we verwachten. Om hier in uw organisatie mee om te gaan is het goed om na te denken over de verschillende toekomstscenario’s en hoe uw organisatie hierop zal reageren. Hoe kunt u in uw strategische besluitvorming rekening houden met de toekomst?

Maak de toekomst van uw organisatie beheersbaar
Het ontwikkelen van een aantal plausibele toekomstscenario's stelt organisaties in staat om de onzekere toekomst beheersbaar te maken, mogelijke schade te beperken en direct kansen te pakken. Hoe ziet de toekomst er over 1, 5, 10 en 20 jaar uit en met welke risico’s en kansen krijgt uw organisatie te maken? En hoe kan uw organisatie hier op anticiperen en wat is een robuuste strategie die ‘verschillende toekomsten’ aan kan? 

Aan de slag met uw eigen scenario’s
Tijdens deze masterclass komen de theorie en praktijk van scenarioplanning aan de orde en wordt ingegaan op de huidige trends en ontwikkelingen. Aan de hand van aansprekende voorbeelden en oefeningen komen alle fasen van het ontwikkelen en gebruiken van scenario's aan bod. Na afloop gaat u met scenario’s voor uw eigen organisatie naar huis.

Gegevens ontvanger
Naam ontvanger:
Email ontvanger:
Jouw gegevens
Naam:
Email:

MT500 - 24 april 2014 - #SAMEN

 

MT500 2014We zitten in de 'sharing economy'. Niemand redt het solo, op alle mogelijke manieren hebben managers en ondernemingen elkaar nodig: samenwerken op de werkvloer, in de keten, in een managementteam. Ook met concurrenten ... lees verder
 

Kom met uw MT en/of relaties!

MT500 biedt groepskorting aan, voor uw MT en/of relaties. Bekijk de mogelijkheden op de ticketpagina.

 

direct inschrijven

 

 


 

MBA in 1 dag - 13 mei 2014

 

MBA in 1 dagIn totaal volgden 14.800 managers / ondernemers / professionals dit seminar al. Deelnemers aan MBA in één dag zijn stuk-voor-stuk laaiend enthousiast over het concept: in supersneltreinvaart 8 meter managementboeken behandeld. Superpraktisch, meteen toepasbaar.

 

direct inschrijven

 


 

Het Leiderschap Seminar, met Remco Claassen en Gabriël Anthonio – 27 mei 2014

 

Het Leiderschap seminar

 

 

 

 

 

Twee leiderschapsexperts. Twee topsprekers. Twee uitersten. Nu voor het eerst samen op één podium! Op 27 mei bespreken Gabriël Anthonio en Remco Claassen ieder hun unieke visie op leiderschap. Ze behandelen onderwerpen als motivatie, talent, waarden en passie... lees verder

 

direct inschrijven

 

 Psychologie voor managers – 18 september t/m 11 december 2014

 

Deze bijzondere collegereeks zit boordevol met inzichten over ons (vaak wonderlijke) gedrag op de werkvloer. U hoort van 11 hoogleraren alles over groepsdynamica, stress, narcisme, de psychologie van beïnvloeden en meer. Na afloop bent u in staat om uw collega’s te doorgronden én bij te sturen.

 

Meer informatie

 


X