9 locaties voor flexibel werken

20 apr 2012  |   Anouk Eigenraam  
Kantoorschotten

Het Nieuwe Werken is inmiddels zo'n ingeburgerd begrip dat je bijna alweer kan spreken van het Oude Werken. Daar horen natuurlijk wel aantrekkelijke flexplekken bij. Een aantal flexibele kantoorlocaties.
 

Steeds meer bedrijven willen aantrekkelijk zijn voor werknemers en voeren om die reden Het Nieuwe Werken in. Uit een onderzoek van werkgeversvereniging AWVN deze week blijkt dat HNW aan een onverbiddelijke opmars bezig is: 80 procent van de bedrijven geeft aan dat HNW al toegepast wordt binnen de organisatie of dat het komende tijd wordt ingevoerd. De meest populaire middelen die worden aangewend zijn het gebruik van nieuwe communicatiemiddelen zoals smartphones (57 procent) en de invoering van flexibele werkplekken (57 procent).

Aanbieders van flexplekken die inspringen op de trend varen hier wel bij. Bovendien zorgt het ook voor innovatief gebruik van bijvoorbeeld leegstaande kantoorruimten. Zo werd Youngstartup.nl van A(nti) K(raak) Beheer onlangs beloond met een prijs wegens innovatief vastgoedbeheer in een verkiezing van SpringwrQ.com, een vergelijkingssite voor flexibele werkplekken, vergaderruimtes en kantoren. Behalve restaurant Dauphine, dat nabij Station Amstel in het oude Citroëngebouw is gevestigd, vielen in deze verkiezing ook andere ondernemingen in de prijzen zoals co-workcenter Zaamen uit Haarlem en FlexOffiz van vastgoedfonds Annexum.

"Je ziet dat al deze organisaties op hun eigen manier nadenken over het aanbieden van flexibele werkplekken", aldus Jeroen Kleinhoven van SpringwrQ. "In de huidige markt is ook veel vraag naar flexibele ontmoetingsplaatsen en tijdelijke werkplekken.” Er werden ruim 11.000 stemmen uitgebracht op site van SpringwrQ.com. Voor MT selecteerden ze naast een paar prijswinnaars nog een aantal opvallende flexplekken in het land:

1 van 9

Zaamen, Haarlem

Inspirerend flexwerkkantoor voor ondernemers en bedrijven met een luxe lounge als sociaal hart, eigen bar en bedrijfsrestaurant. Chef-tv-kok John Gerdsen zwaait er de scepter in de keuken; dat betekent dus goed eten. De flexibele werkplekken in Zaamen zijn verdeeld over twee verdiepingen. De ruime bureaus bieden veel privacy. Er zijn acht originele meetingrooms en een prachtige stadstuin.

De beoordelingen samengevat:
“Ruime werkplekken, goed ontvangst van bezoek. Veel licht. goed gastheerschap, lekker lunches. Toplocatie aan de gracht, met riante binnentuin. Fantastisch werken en mede-ondernemers ontmoeten in monumentaal grachtenpand. Hier krijg je energie om te ondernemen.”

Voorzieningen: Business Center, koffie & thee, kopieer & printer, lunch, diner, presentatie apparatuur, video conferencing, receptie, softdrinks, wifi
Kosten: vanaf een tientje per uur
Openingstijden: kantooruren, 's avonds
Snelweg: A9
OV: 1 min

Gegevens ontvanger
Naam ontvanger:
Email ontvanger:
Jouw gegevens
Naam:
Email:
Whitepapers
Meer whitepapers »
 
Volg MT op Twitter


@MTNieuws op Twitter
X