6 dingen die u moet doen bij een nieuwe baan

02 aug 2011  |   John van Schagen  
Baan kwijt

Begint u binnenkort aan een nieuwe uitdaging bij een andere werkgever? Zo maakt u een wervelende start.

DE MT ZOMERSERIE

MT.nl komt deze hele zomer met persoonlijke tips voor de manager. Elke dag een nieuw item over tijdwinst boeken, netwerken, 
sociale vaardigheden, succes of loopbaanontwikkeling. Handig om te weten en vooral heel praktisch. 

Vandaag: loopbaanontwikkeling

We zien weer volop kansen op de arbeidsmarkt. Een vijfde van de hoogopgeleiden denkt binnen nu en een half jaar van werkgever te veranderen, zo bleek onlangs uit onderzoek van onze collega’s van Intermediair. Sinds 2006 waren we niet meer zo optimistisch over de arbeidsmarkt. Slechts 4 procent denkt dat de werkgelegenheid het komend jaar verslechtert.

Als u zelf ook tot de groep jobhoppers hoort, zorg er dan in ieder geval voor dat u meteen een goede indruk maakt. Dit zijn 7 dingen waarmee u aan de slag moet gaan wanneer u de eerste dag op het kantoor van uw nieuwe werkgever verschijnt.
 

1 van 7

1. Het product

Verdiep u in de core-business van het bedrijf en – beter nog – word razend snel verliefd op het product. Gaat u aan de slag bij een bedrijf dat kantoormeubilair verkoopt, ga dan naar bed met de catalogus onder uw kussen. Wordt u autoverkoper? Leer elke centimeter van de showroom kennen. En als u nieuwe baan account-manager is bij ABN AMRO, bestel dan nog dezelfde dag het boek De Prooi bij Bol.com. Het is dus niet alleen zaak om het product te kennen, u moet ervan gaan houden.

Gegevens ontvanger
Naam ontvanger:
Email ontvanger:
Jouw gegevens
Naam:
Email:
 
Volg MT op Twitter


@MTNieuws op Twitter
X