De grootste verliezende pensioenfondsen op een rij

21 feb 2012  |   Arjan Zweers  
Bezuinigen geld weggooien

Een slagveld onder de pensioenfondsen; waar vallen de ergste klappen? Sinds gisteren is bekend dat een flink aantal van de 103 pensioenfondsen die onder water staan, wel moet korten om überhaupt zicht te houden op de wettelijk vereiste minimale ondergrens van 105 procent. De grootste verliezers op een rij.


Ook al stelt de pensioenkoepel ‘pensioenfederatie’ dat de gemiddelde korting slechts 2,3 procent is. Toch is het een hard gelag voor de gepensioneerden die nu een uitkering krijgen. Maar zeker niet alleen voor hen. Ook voor de huidige premiebetalende werknemers en de slapers (mensen die ooit deelnamen aan het fonds) is het een dure dag. Hun aanspraken worden net zo hard afgestempeld. Hoewel, het is - zo benadrukt de pensioenfederatie in een poging nog een glimpje (onrealistische) hoop te schenken - een voorgenomen korting. Het kan ook niet doorgaan. Maar die kans is nul. Dus, wie zijn de grootste verliezers?

1 van 6

Ingegooide glazen

De meest gepakte mensen zijn op afstand degenen die in hun oude dag dachten te hebben voorzien bij het pensioenfonds van Royal Leerdam. De zekerheid daar verdampt in drie steile etappes. Kortingen van respectievelijk 5,7 procent, 9 procent en nog eens 7 procent hakken er hard in. Aan het eind van de rit, na 1 april 2013, blijft iets meer dan 80 procent van de aanspraken en uitkeringen over. Met een dekkingsgraad van 77,8 procent is er zo weinig in kas dat de (oud)werknemers van de glas en serviesmaker niet aan hard ingrijpen ontkomen.

Gegevens ontvanger
Naam ontvanger:
Email ontvanger:
Jouw gegevens
Naam:
Email:
Whitepapers
Meer whitepapers »
 
Volg MT op Twitter


@MTNieuws op Twitter
X